ExactTrain

Exact-Train |

Modeltreinwagons en -rijtuigenSinds de start in 2014 valt het Nederlandse merk Exact-Train in de modeltreinwereld op met degelijke, uit voornamelijk metalen onderdelen geconstrueerde H0-modellen met uitstekende rijeigenschappen. Exact-Train maakt de naam al jaren waar wat betreft schaalnauwkeurigheid, vele verfijnde details, passagiersrijtuigen met openslaande deuren, en een natuurgetrouwe beschildering. Al het Exact-Train materieel is met verwisselen van wielassen en eventueel toevoegen van sleepcontacten geschikt voor zowel 2-rail als 3-rail systemen. Binnen het programma goederenwagens en passagiersrijtuigen biedt Exact-Train bovendien een mooie sortering Nederlands (NS, DSB) materieel. Jaarlijks worden nieuwe modellen uitgebracht, waaronder de NS ICR-personenrijtuigen in diverse uitvoeringen.

Producten 1-36 van 126

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Binnen het programma goederenwagons en passagiersrijtuigen biedt Exact-Train bovendien een mooie sortering Nederlands (NS, DSB) materieel. Jaarlijks worden nieuwe modellen uitgebracht, waaronder de NS ICR-personenrijtuigen in diverse uitvoeringen.

Exact-Train profiel

De broers Hans en Piet Keppel stonden in 2014 aan de wieg van het merk. Vóór de start van deze nieuwe modeltreinfirma waren zij met productontwerpen voor diverse firma’s al actief in de wereld van de modeltreinen.

De broers Keppel toonden al vanaf hun vierde al belangstelling voor het grootbedrijf en historie van treinen. Omstreeks hun zevende hadden Piet en Hans ook modeltreinen, het begin van een uitbreidende hobby die zij steeds meer eigen vorm gingen geven. Al op jonge leeftijd bouwden zij hun eigen modeltreinen met behulp van zelfgemaakte etsplaten. In de loop der jaren verkregen de broers met de treinenhobby veel kennis van historie en techniek die in het unieke programma van Exact-Train is terug te vinden: historisch correcte, schaalnauwkeurige, degelijke, rijk gedetailleerde treinmodellen met de beste rijeigenschappen. Bovendien hebben Exact-Train modellen een aantal slimme, doordachte oplossingen en toevoegingen die de treinenhobbyist praktische diensten bewijst.

Exact-Train modellen zijn zowel voor 2-rail als 3-rail systemen geschikt. Voor het rijden op Märklin 3-rail (AC) banen zijn wisselstroomassen en sleepcontacten verkrijgbaar.

Veel onderdelen zijn stevig in metaal uitgevoerd. Metalen onderdelen zijn, in tegenstelling tot vroegere productietechnieken veel verfijnder te maken dan in plastic. Bovendien zijn details bij andere fabrikanten veelal meegegoten met andere constructieve onderdelen. Op deze punten gaat Exact-Train veel verder: modellen hebben meer en fijnere details. Anders dan bij de meeste fabrikanten hoeven Exact-Train kopers detailonderdelen niet zelf te monteren, deze worden al in de fabriek op het model gezet. Exact-Train-modellen zijn vast te pakken zonder dat er onderdelen af vallen of af breken, hetgeen keer op keer wordt gedemonstreerd als klanten Exact-Train materieel in handen hebben gehad. Door de talrijkere en fijnere details ogen Exact-Train treinen realistisch en bijzonder fraai.

Alle Exact-Train treinen hebben een stabiele metalen onderzijde, waarmee het zwaartepunt laag ligt waardoor de treinen mooier over de baan rijden. Door de degelijke uitvoering blijven de Exact-Train modellen ook na jaren functioneren op dezelfde hoge kwaliteit!