Vallejo

Vallejo |

Modelbouwverf, weathering en dioramabouwStap in de kleurrijke wereld van Vallejo! Wij zijn dé go-to bron voor verf, pigmenten en tools die je creativiteit laten stralen. Of je nu een ervaren modelbouwer bent, een gepassioneerde miniaturenschilder of een kunstenaar die op zoek is naar nieuwe tinten - Vallejo heeft alles wat je nodig hebt om je visie tot leven te brengen. Duik in ons uitgebreide assortiment en laat je inspireren!

Producten 1-36 van 1227

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Vallejo historie

The Vallejo Company werd in 1965 te New Jersey, Verenigde Staten opgericht. Tijdens de eerste productiejaren specialiseerde het bedrijf zich in de fabricage van Film Color, watergedragen acrylverven voor teken- en animatiefilms (cartoons). In 1969 verhuisde Vallejo naar Spanje, onder meer omdat een aantal belangrijke cartoonfilmstudio’s in Europa waren gevestigd. De kwaliteiten van de unieke Film Color formule maakten het producten al snel populair en veel gebruikt bij de meeste filmstudio’s op het vasteland. In 1972 ontwikkelde Vallejo de reeks Acrylic Artist Color voor kunstschilders, een van de eerste in acrylverven in Europa. Daarnaast introduceerde het bedrijf de Liquid Watercolor kleuren voor grafisch ontwerp. Deze verflijnen markeerden het begin van de succesvolle series milieuvriendelijker modelbouwverf zonder zware metalen zoals cadmium en kobalt. In 1986 introduceerde Vallejo na uitvoerige studies en tests de eerste acrylverf geschikt voor airbrush. Gedurende de erop volgende jaren verschenen onder meer de reeksen Model Color, Model Air, Game Color, Game Air, Panzer Aces, Mecha Color, Metal Color, Surface Primer, accessoires, gereedschappen en boeken.

Model Color

De reeks Model Color acrylverf vormt het hart van de Vallejo verfseries. De meeste van de omstreeks tweehonderd kleuren uit deze reeks zijn sneldrogende, dekkende, matte tinten met een hoge concentratie pigment. Daarnaast bevat de serie een klein aantal metallic, fluorescente en transparante kleuren. Verpakt in 17 ml knijpflaconnetjes met praktische doseertip. Model Color is voor gebruik met de penseel ontwikkeld. Allerlei oppervlakken kunnen worden beschilderd, bij voorkeur na het aanbrengen van primer: plastic, resin, (wit)metaal, enzovoort. Naar behoefte kan de verf verder worden verdund, bijvoorbeeld voor airbrushen. Gebruik voor een optimaal resultaat Vallejo Thinner Medium of Airbrush Thinner. Reinigen van penselen en gereedschappen kan met water.

Model Air

De eigenschappen en verpakking van Model Air zijn gelijk aan Model Color, alleen is de serie Air speciaal voor gebruik met de verfspuit ontwikkeld. De verf is al verdund en kan rechtstreeks in de het verfbekertje van de airbrush worden gedruppeld. Ter uitstel van het indrogen van de verf tijdens het vernevelen kan Retarder Medium en/of Flow Improver worden toegevoegd. De droogtijd op het gespoten object kan daardoor wel langer uitvallen. Voor het grondig schoonmaken van de verfspuit wordt Airbrush Cleaner aanbevolen.

Liquid Gold

Een achttal kleuren glanzende metaaleffecten van tinten goud, zilver en koper op basis van alcohol. (Let op: brandbaar!) Verpakt in kunststof potjes van 35 ml. Geschikt voor gebruik met de penseel of airbrush (na verdunning met alcohol). De kleuren kunnen ook onderling worden gemengd voor nog meer schakeringen.

Panzer Aces

Een reeks acrylkleuren speciaal voor uniformen van Duitse, Amerikaanse, Britse, Franse, Italiaanse, Russische en Japanse tankbemanningen alsook voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Ontwikkeld voor gebruik met de penseel. Eigenschappen gelijk aan Model Color.

Metal Color

Verschillende tinten watergedragen acryl metallic kleuren op basis van aluminiumpigmenten voor gebruik met de airbrush. Voor het nabootsen van realistische metaaleffecten. Direct te uit de flacon te spuiten, of verdunnen met Airbrush Thinner. Gebruik met de penseel wordt afgeraden, dit geeft niet het gewenste resultaat.

Mecha Color

Kleurenreeks voor het airbrushen van Bandai Gundam, Gunpla, Transformers en andere robots. De Mecha-verf hecht uitstekend op allerlei, ook lastige oppervlakken en is extra goed bestand tegen wrijving en belasting, zoals vastpakken. Aanbevolen verwerking: airbrushen van meerdere dunne lagen over primer, daarna aflakken met Mecha Varnish (naar wens Gloss, Satin of Matt).

Game Color

Groot assortiment van circa 120 kleuren speciaal voor fantasy en wargames ontwikkeld. De watergedragen formule is een goed dekkende, matte, sneldrogende verf op basis van acrylhars. Hecht op (wit)metaal, plastic, resin en andere vlakken. Bij voorkeur aanbrengen over een laag grondverf (primer). Verdunnen met Vallejo Thinner (70524). Game Color kan met Vallejo acrylvernissen worden overgeschilderd. Gereedschap kan met water worden gereinigd.

Color Series, Color Sets

De meeste hierboven beschreven kleurenreeksen zijn ook in samengestelde sets van meerdere flaconnetjes verf te koop. Bijvoorbeeld gericht op het aanbrengen van de juiste kleurencombinaties of effecten op specifieke militaire voertuigen, vliegtuigen, bewapening, schepen, soldaten en bemanningen, fantasy figuren, robots en games.

Weathering Effects

Voor het aanbrengen van verwering en verouderingseffecten op modellen en diorama’s, zoals gemorste brandstof, vet, olie, vuil, vlekken, mos, algen, roest, sneeuw, natte oppervlakken, modderspatten, bandensporen, platgedrukt gras en meer. Flacons van 40 ml bevatten een sneldrogende watergedragen acrylformule waarvan bij de meeste vrijwel direct na aanbrengen kan worden doorgewerkt. Uitzondering is Thick Mud dat een langere droogtijd nodig heeft. Gereedschap kan met water en zeep worden schoongemaakt.

Diorama Effects

Flacons en potten direct te verwerken structuurpasta in diverse kleurtinten voor het maken van ondergronden van diorama’s en landschappen: stilstaand water, golven, schuimkoppen, aarde, (dikke) modder, zand, (puim)steen en sneeuw.

Pigments

Potjes van 35 ml inhoud met fijne, droge pigmenten voor diverse oppervlaktestructuren als steen en cement, of verwerings- en verouderingseffecten, zoals stof, vliegroest, roet en as. Vallejo Pigments kunnen direct met een penseel of wattenstaafje op het model worden aangebracht. Met vermengd met Pigment Binder (26.233) kunnen de poeders tot dikkere massa’s worden verwerkt.

Model Wash

Vallejo Wash omvat een serie bijzonder dun vloeibare acrylkleuren voor het aanbrengen van extreme verwering en vervuiling. Het product wordt met een penseel (meermaals) op onderdelen aangebracht tot het gewenste effect is bereikt. Vooral goed toepasbaar op en rond verzonken oppervlaktestructuren zoals velgen, bouten en moeren, rupsbanden, uitlaten en paneellijnen (panel lines).

Surface Primer

Primers in diverse basiskleuren voor het aanbrengen van een taaie, duurzame grondlaag op plasticsoorten, messing, (wit)metaal, resin en hout. Sneldrogend en direct (of verder verdund met Airbrush Thinner of Flow Improver) met de airbrush te verwerken. Het spuiten van meerdere dunne lagen is aanbevolen. Na enkele uren droogtijd kan de grondverf worden overgeschilderd of -gespoten. Na gebruik de verfspuit met Vallejo Airbrush Cleaner reinigen.

Verpakt in flacons met druppelaar in de inhoudsmaten 17, 60 en 200 ml.

Hobby Paint

Verfkleuren en primers in 400 ml spuitbussen voor het snel en eenvoudig aanbrengen van kleuren. Het programma omvat 3 basiskleuren, 19 fantasy, 5 WO II AFV en 4 WO II infanterie kleuren.

Auxiliary Products

Een gamma aanvullende producten zoals verdunners voor airbrush en penseelverf, airbrush cleaner, reiniger en conditioner voor penselen en kwasten, vernissen, putty (plasticplamuur), maskeermiddel en decalvloeistoffen.

Publications

Een aanbevolen serie boeken over uiteenlopende onderwerpen gericht op de toepassing van verftechnieken en kleurgebruik. Uitgebreide beschrijvingen toegelicht met talloze foto’s nemen de modelbouwer en hobbyist van A tot Z mee in het hoe en wat van beschilderen en weatheren: militaire en civiele voertuigen, vliegtuigen, schepen, figuren, fantasy en wargames.