Herpa

HERPA schaalmodellen van auto's en vliegtuigen

De Duitse ondernemer Wilhelm Hergenröther richtte in 1949 op. De firmanaam Herpa, is een samentrekking van Hergenröther und Patente" en vestigde zich in de Duitse stad Beilngries, ten zuidwesten van Neurenberg.

Het huidige assortiment van Herpa Miniaturmodelle GmbH omvat circa 1500 leverbare modellen van miniatuurauto's, bedrijfsvoertuigen, vliegtuigen en tanks in de schalen 1:160, 1:87, 1:400, 1:500 en 1:200. Herpa heeft een enthousiaste schare verzamelaars, niet alleen onder modelspoorhobbyisten maar ook bij liefhebbers van schaalmodellen van auto’s en vliegtuigen in diverse schalen. In allerlei bedrijfstakken worden Herpa-modellen regelmatig voor reclame en merchandising gebruikt. 

Lees meer.. 

 

Producten 1-36 van 412

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Al vanaf de start maakte het bedrijf accessoires voor de modelspoorbaan. In 1965 nam de firma RiWa van dipl. Ing. Fritz Wagener uit Dietenhofen (ten westen van Neurenberg) Herpa met behoud van naam over, waarna alle activiteiten naar dezelfde stad werden overgeplaatst. Het hoofkantoor met ongeveer tweehonderd medewerkers is daar tot op de dag van vandaag nog altijd gevestigd. Van hieruit ontwikkelt en verzorgt het bedrijf nieuwe concepten en producten, bevoorrading, verkoop en distributie. Tevens is hier het Herpa Miniaturen-Museum met eigen museumwinkel gevestigd. Naast Dietenhofen zijn er in Europa nog circa vijftig arbeidsplaatsen bij de Herpa-fabriek in Hongarije. De fabricage van modellen vindt plaats in China. In samenwerking met gerenommeerde auto- en vliegtuigfabrikanten, alsook toonaangevende bedrijven in de verkeers- en logistiekbranche brengt Herpa een divers productaanbod van zowel hedendaagse als historische modellen.

Herpa miniatuurauto’s

In 1978 presenteerde Herpa de eerste H0 modelauto's, in 1981 gevolgd met een reeks vrachtwagens in dezelfde schaal. En met succes: al in 1984 rolt bij Herpa de tien-miljoenste modelauto van de band en biedt het merkt het grootste productpalet. In de erop volgende jaren investeert Herpa in innovatieve technieken en samenwerking met autofabrikanten voor het zo exact mogelijk op schaal namaken van modellen.

Herpa Wings

In 1988 start Herpa met een nieuw product: miniatuurvliegtuigen, onder de merknaam Herpa Wings. Al meteen vallen de modellen op; ze zijn een stuk realistischer en beter afgewerkt dan die van een aantal concurrenten en vinden onder meer gretig aftrek bij luchtreizigers die de vliegtuigmminiaturen in souvenirwinkels op luchthavens en aan boord ontdekten. Rond 2005 vernieuwde Herpa het concept van de Wings-modellen met exacter tot op schaal verfijnde onderstellen, naadloos ingestoken vleugels en geperfectioneerde bedrukkingstechnieken.

In 2007 heeft Herpa de productie van militaire en bedrijfsvoertuigen onder de naam Minitanks overgenomen van Roco.

 

Copyright © 2020-nu Meijer & Blessing