Zvezda

Zvezda

| plastic modelbouwOntdek de rijke geschiedenis en ongeëvenaarde kwaliteit van Zvezda-modelbouwkits. Sinds onze oprichting hebben we gepassioneerd historische momenten en moderne technologieën tot leven gebracht door middel van nauwkeurig gedetailleerde schaalmodellen. Van iconische vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog tot innovatieve moderne tanks, onze uitgebreide collectie biedt een unieke reis door de geschiedenis en technologie. Ga verder dan bouwen, beleef het verhaal. Ontdek Zvezda vandaag nog!

Lees meer!

Producten 1-36 van 265

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het programma met vele unieke onderwerpen

omvat onder meer militaire voertuigen, vliegtuigen, helikopters, civiele airliners, (historische) schepen, soldaten en andere figuren in de gangbare schalen 1/35, 1/43, 1/48, 1/72, 1/350 en 1/700. Bovendien is er een grote diversiteit aan kleine militaire bouwdoosjes van tanks, voertuigen en vliegtuigen in 1/100 die simpelweg in elkaar kunnen worden geklikt. Ideaal voor wargames, verzamelaars of startende modelbouwers!

In 1990 richtte een groep enthousiaste modelbouwers onder aanvoering van Konstantin Krivenko het merk Zvezda op

met het idee de hobby tot beroep te maken en zelf plastic modellen te gaan produceren waarvan destijds op de Russische markt nauwelijks aanbod was. In 1993 won Zvezda met hun investeringsplannen een businesswedstrijd en verkreeg daarmee de Lobnya plastic speelgoedfabriek nabij Moskou. Direct na de aanwinst moderniseerde het bedrijf met nieuwe werktuigen en machines; bovendien werd een compleet nieuw productie-atelier opgezet voor ontwikkeling van modellen. Tot vandaag de dag is de Lobnya-fabriek het hart van de Zvezda-productie met ruim tweehonderd arbeidsplaatsen waar het complete proces van ontwerp, fabricage, verpakken en distributie plaatsvindt.

In de eerste jaren na oprichting was Zvezda een kleine nog onbekende fabrikant van plastic modelbouwkits,

maar vanaf het jaar 2000 was Zvezda al een van de grootste exporteurs van Rusland. In de daaropvolgende ruim twintig jaar groeide het bedrijf uit tot de grootste producent van plastic modelbouwdozen en bordspellen. Zvezda ontwerpt en ontwikkelt alle producten in eigen huis; inmiddels heeft de firma een assortiment van ongeveer vijfhonderd meermaals met prijzen bekroonde artikelen waar jaarlijks tientallen nieuwe items bij komen. Zvezda distribueert modelbouwkits naar alle regio’s in Rusland; de internationale export omvat inmiddels tachtig landen wereldwijd.

Zvezda werkt voor optimale schaalnauwkeurigheid en gelijkenis van modellen samen

met onder meer Russische vliegtuigbouwers Antonov, Mikoyan-Gurevitsj (MiG), Sukhoi en Tupolev,  Uralvagonzavod, GAZ en Airbus (Europa) en Boeing (Verenigde Staten). Zvezda blijft in ontwikkelingen met de tijd meegaan, productieprocessen worden voortdurend aangepast en verbeterd teneinde optimale perfectie te garanderen. Met hun hoogkwalitatieve producten heeft Zvezda een altijd aantrekkelijke prijs weten te handhaven.