AMMO by Mig

AMMO by Mig |

Modelbouwverf en weatheringDé kwalitatief perfecte lijn verf en verweringsproducten op acryl- en oliebasis.

Voor iedere hobbyist die in korte werktijd professioneel ogende resultaten verlangt. Ammo is een specialist in modelbouw weathering.


TIP: Onder de producten op deze pagina vind je meer informatie over AMMO by Mig

Producten 1-36 van 706

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De kracht van AMMO by Mig Jimenez

Wat maakt in de modelbouw het verschil tussen een gemiddeld resultaat en een topmodel? De bouwmodellen, gereedschappen, airbrush of verf? Het antwoord is eenvoudig: ervaring. In de modelbouwhobby ontstaat ervaring geleidelijk aan met vaak herhalen, ontdekken, soms een teleurstelling en weer opnieuw beginnen. Met ervaring komt verbetering en vooruitgang, waarmee we ons steeds op nieuwe doelen kunnen richten. Tijd is voor hobbyisten helaas de beperkendste factor. Verf van AMMO by Mig Jimenez heeft korte droogtijden zodat je vlot kunt doorwerken. Iedere hobbyist boekt snel professionele resultaten!

Spanjaard Mig Jimenez heeft zijn leven aan de ontwikkeling van modelbouwtechnieken gewijd. Gepassioneerd, met veel plezier en trots vertelt hij over verftechnieken en geeft hij tips en trucs. Met zijn ruime ervaringen heeft hij onder merknaam AMMO by Mig Jimenez de uitgebreidste milieuvriendelijke collectie verf en verweringsproducten op acryl- en enamelbasis ter wereld ontwikkeld die gedurende de afgelopen jaren zijn geperfectioneerd. AMMO-producten staan hebben formules voor maximale kwaliteit, prestaties en efficiëntie om aan de eisen van zelfs de meest ervaren en getalenteerde modelbouwers te voldoen.

AMMO heeft alles in huis: van primers en natuurgetrouwe (basis)kleuren tot oilbrushers, shaders en pigmenten voor verbluffend realistische verwering. Zoeken naar de juiste mengkleuren en het bepalen van mengverhoudingen is met speciaal samengestelde AMMO verfkleurensets niet langer nodig. AMMO biedt creatieve modelbouwers de snelste route tussen het idee en het uiteindelijke model.

AMMO by Mig Shaders

AMMO-producten zijn voor alle toepassingen in de modelbouwhobby geschikt, zo ook voor modelspoor. Gebouwen en scenery-accessoires in treinlandschappen kunnen vooral met shaders natuurgetrouw worden verweerd. Na een dunne laag transparante satin primer kunnen de shaders direct op het gekleurde plastic worden aangebracht voor een subtiel verouderingseffect. Op lasercut modellen is een primer niet nodig, shaders werken uitstekend direct op het onbehandelde karton.

AMMO by Mig Weathering

Ook voor het realistisch weatheren en verouderen van railmateriaal heeft AMMO alles in het programma. De resultaten zijn verbluffend. Kijk voor alle tips en trucs eens op de YouTube pagina van AMMO by MIG en Mig Jiménez.

 

10 belangrijke tips van Miguel:

 1. Acrylverven (acrylics) vergen een andere opbrengtechniek dan lakverfsoorten (lacquer paints). Spuitbusjes Tamiya-verf zijn bijvoorbeeld een lakverf).
 2. Bij acrylverf is altijd een primer (grondlaag) nodig, eventueel een transparante primer, zoals Titans Matt Clear Primer.
 3. Bij het spuiten van acrylics met de airbrush moet acrylic thinner/cleaner worden toegevoegd (15-30%). Voor verwerking met penseel eerst water toevoegen (50%) en het object vervolgens in veel dunne lagen verven, met tussentijdse droging. De eerste laag dekt uiteraard matig maar geeft een goede basis voor volgende lagen die meteen al veel beter dekken.
 4. Schilder nooit acrylic over enamel of lacquer; acryl hecht niet goed op de toplaag van deze verven. Omgekeerd kan wel.
 5. Acrylic droogt snel waardoor het minder vloeit en uitvlakt, en vrijwel niet nat-in-nat is te schilderen. Enamel verven hebben bovenstaande eigenschappen door de tragere droging wel. Ook blenden en verwijderen gaat gemakkelijker dan bij acrylics.
 6. Oilbrushers (lakpen met heel fijn kwastje) voor verwering zijn op oliebasis, maar bevatten minder olie dan bijvoorbeeld tubes kunstschilders-olieverf en drogen aanmerkelijk sneller waarmee ze dus veel beter voor modelbouw zijn geschikt.
 7. U-Rust voor natuurgetrouwe roesteffecten bevat echte ijzerdeeltjes die door bijgevoegde reactoren gaan oxideren. Bij het aanbrengen wordt kunststof niet aangetast, maar U-Rust kan niet direct op metaal worden gebruikt!
 8. Volgorde verf/effect lagen:
 • Primer (grondverf)
 • Shades (schaduwvlakken)
 • Base colour (basiskleur zijdeglans / satin)
 • Filters
 • Washes
 • Oils en fading (olie(vlekken) en vervaging)
 • Pigments (poeders met Nature Effects mengen).

Breng hierna liever geen top coat (vernislaag) aan omdat daarmee alle verschillende texturen mogelijk weer verdwijnen!

 1. Verwerings- en verouderingseffecten op treinen en wagons: verdun de eerste laag verf met 96% alcohol. Deze zorgt voor een betere hechtondergrond voor de andere effectlagen.
 2. Pigmenten (pigments) kunnen het beste op een semi-gloss (satin) primer of verf worden aangebracht; op een hoogglans (glossy) onderlaag hechten pigments niet goed.

Op 5 juli 2022 zijn wij bij een werkshop van Miguel Jiménez geweest. Wij hebben daar een korte impressie van gemaakt die op YouTube te zien is. (https://youtu.be/CQvZ-sQ9kxA).