Nieuws

 1. Mannen met Hobby's...

  Hobby’s.

  Er zijn vele verschillende en worden meestal met typisch iets van mannen geassocieerd. Filosoof, historicus én Rotterdammer Alek Dabrowski (1965), zelf een man met vele hobby’s, schreef er een boek over: Mannen met hobby’s.

  Lees meer »
 2. Alles over modelbouwlijm | Deel 1

  Deel 1: Plasticlijmen

  Vrijwel dagelijks vragen klanten ons naar de verschillen tussen de vele plasticlijmen. Er zijn zoveel varianten, welke is het beste? Of: heb ik wel speciale lijm nodig, kan het niet gewoon met Velpon of secondelijm?

  In dit blog gaan we dieper in op diverse plasticlijmen voor de gangbare plastic bouwmodellen. Andere soorten en toepassingen komen een andere keer aan de orde. Wat is plastic lijm, hoe gebruik je het en welke soorten zijn er. Niet alles is in deze toch al wat uitgebreidere tekst samen te vatten, maar kijk bijvoorbeeld eens op YouTube, online hobbyplatforms of artikelen voor uitleg, tips en trucs.

         

  Lees meer »
 3. AMMO by Miguel Jiménez

  Op 5 juli 2022 was Miguel Jiménez van AMMO by Mig in Nederland om een weathering workshop te geven.

  Wij waren erbij!

   

  Lees meer »
 4. Meijer en Blessing in het nieuws!

  In het Algemeen Dagblad van 7 juni, staat een prachtig artikel over onze winkel waarin Eric vertelt over zijn passie.

  Lees meer »
 5. BRIXIES 'Postcards', het leukste kado om op te sturen!

  BRIXIES 'Postcards', het leukste kado om op te sturen!

  BRIXIES postkaarten

  Stuur iemand een leuk berichtje en tegelijk een Brixie setje! Met deze 'Ansichtkaart' Brixies kan de ontvanger een leuk speelgoedmodel bouwen!

  De constructiemodellen van Brixies openen een compleet nieuwe wereld! Bouwers van alle leeftijden zijn enthousiast over het grote en educatieve modellenprogramma van dieren, kerstmodellen, bezienswaardigheden, voertuigen, schepen, vliegtuigen en muziekinstrumenten.

  Lees meer »
 6. Meijer & Blessing, gecertificeerd PROXXON 'Kompetenz-Partner'

  Meijer & Blessing, gecertificeerd PROXXON 'Kompetenz-Partner'

  PROXXON 'Kompetenz-Partner'

  Meijer en Blessing voert als hobbymodelbouwwinkel al jaren het gehele PROXXON gereedschaps-assortiment. Vanaf dit jaar zijn wij ook officieel 'PROXXON Kompetenz-Partner'.

  Al ruim veertig jaar is Proxxon hét kwaliteitsmerk van veelzijdige elektrische gereedschappen met eindeloze toepassingen in onder meer creatieve hobby, modelbouw, hout- en metaalbewerking, het maken van sierraden, instrumentenmakerij, beeldende kunsten en elektronica.

  Lees meer »
 7. De Grote Kleine Treinencompetitie Aflevering 6, thema De toekomst

  De Grote Kleine Treinencompetitie Aflevering 6 De Toekomst

  Het was zover: de finale. Voor het laatst streden de overgebleven bouwteams Oranje en Roze tegen het decor van het Spoorwegmuseum te Utrecht om de overwinning met bijbehorende prijs: gedurende enkele weken expositie van de treinbaan op het Centraal Station van Utrecht. Het opgegeven hoofdthema was De toekomst.

  Lees meer »
 8. Meijer & Blessing, Rotterdams icoon voor treinen en modelbouw

  Meijer & Blessing, Rotterdams icoon voor treinen en modelbouw

  Deze maand heeft het vakblad 'Speelgoed en Hobby' een mooi artikel geplaatst over Meijer en Blessing.

  "Als er in Rotterdam één speelgoedetalage is waarvoor jong en oud zich normaal graag verdringen, dan is het wel Meijer & Blessing, gevestigd aan de Westewagenstraat 27 vlak achter het ­Stadhuis. Vol met mooie elektrische treinen, accessoires, modelbouwdozen en die-cast auto’s. Eric van Zoelen nam in 2019 Meijer & Blessing officieel over van zijn vader en diens neef. Hij zag genoeg uitdagingen om met de iconische winkel aan de slag te gaan."

  Lees het gehele artikel hier:

  Artikel op vakcentrum.nl

  Lees meer »
 9. Metal Earth staat op de site!


  Metal Earth staat compleet op de website en er zijn heel veel nieuwe items binnen! 
  Klik om het volledige assortiment te zien. 

  Lees meer »
Copyright © 2020-nu Meijer & Blessing